top of page

Kavat Snickeri

Tradition:

Vi har alltid tillverkat möbler till våra hem. 

Fram till 1950 ungefär strävade man efter att göra möbler ut av bästa kvalitet och ofta väldigt dekorativa möbler. Detta tänk att bygga möbler som håller i generationer, är något som är på väg att försvinna.

Men det finns några eldsjälar som bevarar hantverket att bygga en möbel som håller 100-300 år framåt. Jag räknar mig till en av dem. Jag älskar att göra barock, rokoko och gustavianska möbler. Men även göra en möbel efter en kunds egen idé. Vad det än är så tänker jag alltid noggrant på sammansättning och utseende. Absolut det hållbaraste sättet att bygga det på. Och då faller det sig oftast så att jag använder mig av gamla metoder och sammansättningar. Möbler från 1700-talet står ju kvar än i dag, alltså så måste det vara ett utmärkt sätt att tillverka möbler på.

 

Kunskap:

Nu är det inte så att jag står och bygger en möbel helt för hand. Jag använder mig av maskiner så det blir rationellt men ändå behåller kvaliteten. Med samma hopsättningar som förr.

Dessa kunskaper fick jag på skolan ”Träakademien”, Gustavianskt Möbelhantverk i Kramfors. Där bland annat Lars Sjöberg fick mig att brinna för hantverket. Vi fick lära oss både handhyvling, bildhuggeri och möbelhistoria och mycket mer.

 

Omsorg:

Jag älskar det jag gör, att vara möbelsnickare är något jag är väldigt stolt över!

Så när jag bygger en möbel lägger jag ner den största omsorg på att det ska bli kvalitet och en vacker möbel.

bottom of page